Change font size   Print view

d8b Sound problems.

Discussion board for Mackie's d8b Digital Console users.

Re: d8b Sound problems.

Postby salvaes » Sat Aug 05, 2017 5:27 pm

Good news, after disassembling on almost all the plates, I have audio again, but not the whole table.
Disconnect each and every one of the cables several times, clean them, and reconnected them, and the sound returned, I just need to remove the analog in board and check that there is nothing wrong.
Macpro 12cores ,logic Pro ,RME Octamic2 X4 ,forusrite ISA , apogee DA16X ,
Antelope orion studio - apogee psx100 - TLA CLASSIC VALVE SERIES - SPL GOLDMIKE - Focal twin 6be, Adam A7x ,Mackie d8b
User avatar
salvaes
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 80
Joined: Wed Aug 26, 2009 10:52 am

Re: d8b Sound problems.

Postby salvaes » Wed Aug 09, 2017 12:03 am

After disassembling all the boards, several times, cleaning all the connectors, I have recovered the audio in all but two channels, 3 and 4.
Could it be that the operational of these channels could be damaged?
Since it is very curious that the operations of the analogue channels go two by two, and just two fail that are paired.
Macpro 12cores ,logic Pro ,RME Octamic2 X4 ,forusrite ISA , apogee DA16X ,
Antelope orion studio - apogee psx100 - TLA CLASSIC VALVE SERIES - SPL GOLDMIKE - Focal twin 6be, Adam A7x ,Mackie d8b
User avatar
salvaes
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 80
Joined: Wed Aug 26, 2009 10:52 am

Re: d8b Sound problems.

Postby Old School » Wed Aug 09, 2017 3:55 pm

Hi,
Perhaps there is something wrong with or stuck on the mic/line switches? Try inputing 1/4" plugs as well as XLR.
Just a thought.

Have a blessed day in Christ,
Mike
Wanna make God laugh, ...Tell Him your plans
User avatar
Old School
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 242
Joined: Thu Jun 16, 2011 8:42 pm
Location: Elm City NC

Re: d8b Sound problems.

Postby salvaes » Wed Aug 09, 2017 11:23 pm

I think this is the culprit.
Attachments
CHANNEL 3&4.jpg
operational amplifier
CHANNEL 3&4.jpg (Array KiB) Viewed 124 times
Macpro 12cores ,logic Pro ,RME Octamic2 X4 ,forusrite ISA , apogee DA16X ,
Antelope orion studio - apogee psx100 - TLA CLASSIC VALVE SERIES - SPL GOLDMIKE - Focal twin 6be, Adam A7x ,Mackie d8b
User avatar
salvaes
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 80
Joined: Wed Aug 26, 2009 10:52 am

Re: d8b Sound problems.

Postby anyhorizon » Fri Aug 11, 2017 7:10 am

Check for a cold solder joint on pins 4 and 8 on that IC first..

Peter
In the scheme of things, there isn't one... just chaos.
User avatar
anyhorizon
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 1053
Joined: Fri Nov 21, 2008 9:36 pm
Location: Down under or up over, depending on where in space you are.

Re: d8b Sound problems.

Postby salvaes » Sat Aug 12, 2017 11:14 pm

Today I checked the pins 4 & 8, with the power connector, and I have continuity.
I bought, on ebay ic.
Let's see how it goes.
Macpro 12cores ,logic Pro ,RME Octamic2 X4 ,forusrite ISA , apogee DA16X ,
Antelope orion studio - apogee psx100 - TLA CLASSIC VALVE SERIES - SPL GOLDMIKE - Focal twin 6be, Adam A7x ,Mackie d8b
User avatar
salvaes
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 80
Joined: Wed Aug 26, 2009 10:52 am

Re: d8b Sound problems.

Postby salvaes » Thu Aug 24, 2017 11:24 pm

After many diagnoses.
Try with a new codec board.
An analog board.
A dca board.
And a dsp board,
Still with the same fault and I do not understand anything.
Because for all the changes made it had to have been changed or solved.

That means that the fault is elsewhere.
But where?
All mixer works normally, except for channels 3 & 4
Macpro 12cores ,logic Pro ,RME Octamic2 X4 ,forusrite ISA , apogee DA16X ,
Antelope orion studio - apogee psx100 - TLA CLASSIC VALVE SERIES - SPL GOLDMIKE - Focal twin 6be, Adam A7x ,Mackie d8b
User avatar
salvaes
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 80
Joined: Wed Aug 26, 2009 10:52 am

Re: d8b Sound problems.

Postby salvaes » Mon Aug 28, 2017 9:21 pm

This is guilty.
On the DSP board.
Once replaced, I have sound again in channels 3 & 4.
Everything else works perfectly.
Attachments
IMG_2412.JPG
IMG_2412.JPG (Array MiB) Viewed 87 times
Macpro 12cores ,logic Pro ,RME Octamic2 X4 ,forusrite ISA , apogee DA16X ,
Antelope orion studio - apogee psx100 - TLA CLASSIC VALVE SERIES - SPL GOLDMIKE - Focal twin 6be, Adam A7x ,Mackie d8b
User avatar
salvaes
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 80
Joined: Wed Aug 26, 2009 10:52 am

Re: d8b Sound problems.

Postby Petersueco » Tue Aug 29, 2017 4:44 pm

How the hell did you figured out that was the problem??
SonOasis
Music Production Studio
User avatar
Petersueco
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 551
Joined: Fri Nov 21, 2008 5:25 pm
Location: Marbella - Spain

Re: d8b Sound problems.

Postby salvaes » Tue Aug 29, 2017 7:45 pm

After buying all the cards, try one by one, I was discarding and the circle gradually was closing because following the schemes and an electronic friend in the end we could see where it failed.
Macpro 12cores ,logic Pro ,RME Octamic2 X4 ,forusrite ISA , apogee DA16X ,
Antelope orion studio - apogee psx100 - TLA CLASSIC VALVE SERIES - SPL GOLDMIKE - Focal twin 6be, Adam A7x ,Mackie d8b
User avatar
salvaes
Premium Member
Premium Member
 
Posts: 80
Joined: Wed Aug 26, 2009 10:52 am

PreviousNext

Return to d8b Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron